Trygg handel

Kunnig personal

Snabba och säkra leveranser

Upp till 36 månader räntefritt

Tips att tänka på vid cykel köp!


Dags för en ny cykel?
Visste du att om du köper en ny kvalitets cykel för 7000 kr och cyklar på den i 15 år, så kostar den endast 1 kr och 30 öre om dagen. Oftast håller en kvalitets cykel mycket längre än så, med lite kärlek och underhåll.
Köper du en billig import cykel för kanske 3000 kr som i bästa fall kanske håller i 3 år så kostar den dig mer än dubbelt så mycket. 2 kr och 80 öre om dagen.
Med andra ord - det lönar sig att köpa Svensk tillverkade kvalitets cyklar av oss!
Vi monterar, justerar och prov cyklar alla cyklar innan vi packar och skickar dem till dig.

Ramen är själva "ryggraden" på en cykel och det är dess utformning och konstruktion som skiljer bra cyklar från mindre bra. Den ska till att börja med ha rätt vridstyvhet och komfort, men framför allt ha en pålitlig hållbarhet. 
Alla ramar på en kvalitets cykel är konstruerade och byggda med all den erfarenhet tillverkarna skaffat sig genom åren. Därför kan de olika märkena av kvalitets cyklar också lämna så långa garantier som de gör. 
Nya ser nästan alla cyklar lika fina och blanka ut. Men för att din kvalitets cykel ska se bra ut också efter många års användning får den en grundlig behandling i flera steg.
Ramen, av noggrant utvald kvalitet, svetsas, röntgas, blästras, grundmålas, målas med den färg cykeln ska ha, dekalgeras och klar lackas sedan.
Alla lacker är testade för vidhäftning, täck förmåga, miljöaspekter, tålighet mot UV-strålning etc. Som bevis på hållbarheten ser man efter flera års användning att lack ytan fortfarande har en fräsch och fin glans..

Alla de cyklar som har lås har godkända och testade lås.

Vi på Cykelimperiet - Staffanstorps Cykelaffär AB har valt att bara sälja kvalitets cyklar. Vi vill kunna se dig som kund i ögonen efter flera års cyklande på din cykel utan att behöva skämmas för vad vi sålt, och så vill vi såklart att du ska känna dig nöjd och glad över din cykel.

De märken vi marknadsför är kända Svenska Cykel märken av hög kvalité !

​Crescent, Monark, Sjösala och Skeppshult
​"Svenska kvalitets cyklar, som har både bra kvalité och en behaglig design"

 • Riktigt bra kvalitets cyklar, som är tillverkade i Sverige. 
 • De flesta modellerna är tillverkade av aluminium eller riktigt svenskt stål (om inget annat anges) av högsta kvalitet.
 • Cyklarna är tillverkade för att tåla våra tuffa förhållanden i Sverige.
 • Flera av cyklarna får en lite finare utrustning med bla. nav generator, ställbar styrstam och blanka detaljer. Utrustningen kan variera mellan olika modeller.


​Det ingår ett trygghetspaket helt utan kostnad, till din nya cykel.

Paketet består av 3 delar:​

 1. Stöldskydds registrering som minskar risken för stöld:
  ​På din cykel har vi monterat en varnings dekal som talar om att den är registrerad, vilket gör den mindre attraktiv att stjäla. I stöldskydds registret finns uppgifter om dig och din cykel lagrade som polis, tull och försäkringsbolag har tillgång till och som gör det lätt att spåra den.

 2. Stöldskydds försäkring:
  ​Om cykeln ändå skulle bli stulen inom 3 månader efter köpet så täcker en försäkring (som ingår) upp till 10 000 kr på din självrisk på hemförsäkringen.

 3. Fri kontroll service:
  ​Det är viktigt att underhålla sin cykel för att den ska fortsätta vara fin och fungera bra i många år. Du sköter det mesta enkelt själv men ibland kanske det kan vara skönt att en fackman tittar över cykeln. En ny cykel bör man kontrollera efter någon månads användning, då muttrar och vajrar kan behöva efter justeras, därför bjuder vi alltid på första servicen på din nya cykel. Det är bara att komma in i butiken i Staffanstorp inom 1 år, och ta med cykeln och ditt inköps kvitto till oss så fixar vi servicen åt dig.​

​Vad skiljer då på en "lågpris cykel"?
Kvalitén är mycket sämre, delar och tillbehör är nästan omöjliga att få tag på och oftast dyra. Du har väldigt dålig garanti om det finns någon överhuvudtaget. Cykeln kommer bli dubbelt så dyr för dig och håller oftast inte mer än 3 år. Hela trygghetspaketet ingår inte.

Använd alltid cykelhjälm !
Det är bevisat att cykelhjälmen minskar skadorna vid olycksfall och räddar många liv varje år. Tänk på att bära en godkänd och testad hjälm. Hjälmar som inte testats och blivit godkända kan vara livsfarliga och i vissa fall skada mer än om du inte använder någon hjälm alls.
​Alla barn under 15 år måste enligt lag använda cykelhjälm vid färd på cykel.

Storleks guide:

Barn växer. Och växer ur.
En för liten cykel är svår att manövrera, så gör ett enkelt på-tå test då och då. Gör så här:

1. Sätt barnet på sadeln.
2. Höj upp sadeln tills barnet endast når ner till marken med tårna.
3. Går det inte att höja sadeln tillräckligt utan att passera max linjen på sadel stolpen? Byt till en större cykel!

Allt måste passa och fungera för att barnet ska få en trygg och säker cykeltur som möjligt. Glöm inte att prova hjälmen och reflexvästen, testa lyset och kolla låset.

Här nedan är en storleks guide som ger ett ungefärligt hum över hur stor cykel ditt barn behöver:


     Ålder         Längd         Tum

        – 5               – 105        12”
     4 – 6        100 – 120        16”
     6 – 9        115 – 140        20”
     8 – 12      130 – 150        24”
   10 – 14      140 – 160        26 ”
   14 –           150 –          26" - 28”

Dessa storlekar är ca storlekar och kan skilja sig från person till person, beroende på ben längd. Vi är alla olika byggda, så det som är bäst för dig behöver inte vara bäst för en annan, det viktigaste är att cykeln känns skön att cykla med. Tänk på att 26” - 28” cyklar ofta har flera olika ram höjder.


​Tveka inte att fråga oss om du undrar något.
Du är alltid lika välkommen hos oss.

Artikeln är tillagd i jämförlistan

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. Läs mer.