Trygg handel

Kunnig personal

Snabba och säkra leveranser

Upp till 36 månader räntefritt

Cykelimperiet - Staffanstorps Cykelaffär AB, är ett av Sveriges största väletablerade familjeföretag inom cykelbranschen, med många års erfarenhet i bagaget. Sven och hans söner hade under många år skruvat med cyklar på fritiden till byns befolkning och öppnade upp portarna på heltid i Åkarp, utanför Malmö, 1996 med hjälp av frun Karin och sönerna Mathias & Magnus och sedan dess har vi expanderat mer och mer för varje år och numera har vi ett av Sveriges största sortiment av Svensk tillverkade kvalitéts cyklar från Crescent, Monark, Sjösala och Skeppshult samt massvis av  och tillbehör och reservdelar.

2012 fick vi inte längre plats i våra ursprungliga lokaler och vi blev tvungna att flytta till större lokaler i Staffanstorp, utanför Lund, där vi nu finns och trivs kanon bra. Vår butik har en stor kund parkering med ett 20 tal parkeringsplatser.
Sen början av 2015 driver vi även ett eget stort webblager och har en av Sveriges största cykel webbshopar med fokus på kvalité, service och kund nöjdhet med ett enormt sortiment från Crescent, Monark, Sjösala och Skeppshult, där du hemma i lugn och ro kan beställa cyklar och cykel tillbehör av högsta klass. I webbshopen har vi lagt upp de vanligaste av våra produkter. Saknar du någon reservdel eller något tillbehör är det bara att höra av dig så kan det eventuellt redan finnas hemma eller så kan vi oftast beställa hem det till dig inom någon dag. Skulle någon cykel vara slutsåld som du är intresserad av så hör av dig till oss så beställer vi om möjligt hem den till dig eller så kanske den redan är på väg så vi kan reservera den till dig.

I början av 2017 valde sonen Magnus att lämna familjeföretaget och ge sig ut på nya äventyr.

Sommaren 2019 gick Sven och Karin i pension och sonen Mathias tog över företaget helt och driver det än idag tillsammans med sin fru Eva och med god hjälp av alla medarbetare med samma mål som Sven hade - Kvalité och god service till alla!

Sven hann inte njuta så mycket av pesnionslivet då han gick bort i början av 2022 efter en tids sjukdom. Karin gick bort bara någon månad senare efter sviterna av en livslång diabetes med diverse följdsjukdomar.

Vi är medlem i "Cykel Kompaniet" och är certifierade och godkända "Trygga köp", "Solid Safety Partner" och "Smart Safety Partner" samt att vi har tagit GULD och AA i kreditvärdighet år för år och har därmed högsta möjliga kreditvärdighet hos UC, klass 5, och näst högsta hos bisnode, vilket innebär att vi är ett mycket stabilt och framåt gående företag sen många år tillbaka som både våra leverantörer och kunder kan förlita sig på. Läs mer om detta på UC´s hemsida.

Vi erbjuder transport inom Skåne med egen bil. Vi levererar varor och paket inom Skånes gränser. Har du köpt en cykel av oss och vill ha den levererad helt körklar, inom Skåne, så kan vi lösa det. Eller kanske du vill lämna din cykel på service men inte kan transportera den själv? Kontakta oss för priser.

Vi erbjuder bla:

- Avancerad bikefitting med Shimanos bikefitting program och utrustning.
- Skofitting med Shimanos skofitting utrustning.
- Service och reparationer på alla typer av cyklar, i vår fysiska butik i Staffanstorp.
- System uppdateringar, felsökning och reparationer av elsystem från Bosch, Shimano och E-going.
- El service på alla el cyklar för säkrare drift.
- Uppmätning av rätt sitt bredd.

Vi är en av få butiker som är certifierade Shimano service center och bikefitting center, Bosch service center, Thule service center samt Cycleurope service center (Monark, Crescent, Tec och Spectra) och special utbildade för service och reparationer på bla:

  • Shimano bikefitting
  • Bosch e-bike system
  • Shimano växel och broms system
  • Sram (sachs) växel och broms system
  • Shimano Steps
  • Shimano Di2
  • Crescents El cyklar
  • Monarks El cyklar
  • Skeppshults El cyklar
  • Rock Shox Gafflar

Vi säljer enbart cyklar av högsta kvalitet, med många års hållbarhet, detta för att vi vill kunna se kunden i ögonen igen efter flera års cyklande. Vi vinner alla på att vara seriösa och ha bra produkter.

Vi säljer inga så kallade "paketcyklar" eller "lågpris cyklar" eftersom de inte uppfyller de höga krav vi ställer på produkterna. Det ingår alltid självrisk eliminerings försäkring till alla våra cyklar, något som oftast inte lågpris cyklar har. Utrustning och kvalitén på lågpris cyklar är alldeles för dålig för att vi ska sälja dessa.

Du beställer enkelt original nycklar till de flesta typer av lås med hjälp av nyckel numret på www.nyckelkopia.se.​

Vi har samarbete med arbetsförmedlingen och hjälper både unga och äldre med praktikplats hos oss. Vi ger våra praktikanter en chans att lära sig att reparera, serva och justera cyklar.


Att cykla är både hälsan och miljöns bästa vän.
Vi är kända av våra kunder för vår höga service, kvalitet, stora tillbehörs sortiment från alla våra ledande cykel leverantörer och för vår duktiga servicepersonal.

Vi har en välutbildad och duktig personal styrka med många års erfarenhet, som går kurser flera gånger om året för att alltid ha den senaste tekniken uppdaterad.
Vi hjälper er gärna med tips och besvarar gärna era frågor om ni undrar över något.

Vi samarbetar ständigt med våra leverantörer för att kunna erbjuda största möjliga service och kvalité samt Resurs bank för fakturering och bra räntefria delbetalningar.

Vår fysiska butik
Varmt välkommen till oss på Malmövägen 7 i Staffanstorp, här kan ni se och prova de flesta av våra cyklar och tillbehör.

Våra öppettider är: Vardagar 9.00 - 18.00 Lördagar: 9.00 - 14.00 Söndagar & Helger håller vi stängt.

Pris skillnader mellan vår fysiska butik och webbshop kan i vissa fall förekomma.

I vår fysiska butik på Malmövägen 7 i Staffanstorp hanterar vi även garantiärenden och reklamationer på varor från Crescent, Monark, Sjösala, Skeppshult, Shimano, Tec och Spectra, oavsett var du köpt din vara. Du kan skicka eller komma in i butiken med varan och ditt inköps kvitto så hjälper vi er med ert ärende så fort som möjligt.

Vid köp av ny cykel av oss utför vi alltid fri standard bikefitting.
Det är viktigt att sitta rätt för att få ut maximal körglädje och för att minska slitaget på leder och muskler.
Vi är certifierade Shimano bikefitting center och utför även avancerad bikefitting till dig som vill sitta helt perfekt eller redan har en cykel du är nöjd med, men kanske inte sitter helt bra på.
Vi utför även skofitting för att du ska sitta helt rätt med dina fötter.

Vi utför besiktning, reparationer och leveranser av nya cyklar och tillbehör för alla försäkringsbolag, om du råkat ut för skador på din cykel eller om du förlorat den, begär bara att du önskar få hjälp av oss i kontakt med ditt försäkringsbolag så ordnar vi resten till dig.

Klicka på bilden för att få en rundtur i vår fysiska butik:

 Klicka för att se en rundtur i Staffanstorps butiken

 

Hos oss gör du alltid trygga köp.
Kontant, med kort, via faktura och avbetalning eller swish. Vi tar emot de flesta Bank / Kredit kort i våra nya extra säkra betalnings terminaler. EMV certifierade, som är ett krav på de flesta kort i dag, som använder sig av chipet i dit kort, vilket ger dig en betydligt mycket större trygghet. Vårt kassasystem via Nutid Pc-kassa är certifierat och godkänt enligt de nya regler som ställs. Vi är även slutgiltigt godkända och certifierade med kontroll boxar från skatteverket. Vi säljer även presentkort i valfri valör, perfekt att ge bort i present !


Läs och skriv gärna omdöme om oss på Prisjakt eller på Eniro.

Artikeln är tillagd i jämförlistan

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta använda den här webbplatsen godkänner du detta. Läs mer.